Vaccineren

Je huisdier inenten tegen veelvoorkomende ziektes is erg belangrijk. Bij Dijkstra Dierenkliniek kun je terecht voor alle vaccinaties voor jouw hond, kat of konijn.

Dijkstra dierenkliniek Arnhem vaccinatie

Voorkom ziektes

Als je je dier niet inent, kan het heel ziek worden. Het doormaken van een ziekte gaat meestal gepaard met ernstige ziekteverschijnselen. Daarom is het erg belangrijk om je dier in te enten.

Net als bij mensen wordt er bij het inenten van een dier een beetje (verzwakte) levende of gedode ziekteverwerkers in het lijf van je huisdier ingebracht. Omdat de ziekteverwekkers niet zo sterk zijn, zal je dier hier niet echt ziek van worden. Wel kan het voorkomen dat je dier eventjes niet zo lekker is door de vaccinatie.

Nadat je huisdier is ingeënt, maakt het lijf van je dier namelijk een zelfde soort proces door als het zou doormaken als je dier besmet zou raken met de ziekte. Het lijf van je maatje gaat namelijk afweerstoffen maken tegen de ziekte. Daardoor is je dier voor een bepaalde periode beschermd.

 

Wanneer vaccineren?

Wanneer jouw hond, kat of konijn gevaccineerd moet worden, is afhankelijk van meerdere factoren. Zoals bijvoorbeeld de leeftijd van jouw maatje, maar ook de omstandigheden.

Er zijn verschillende vaccinatieschema’s, maar het nadeel daarvan is dat hier geen rekening wordt gehouden met de persoonlijke omstandigheden.

Zo kunnen we bij honden bepalen of de hond al voldoende antistoffen heeft opgebouwd, waardoor er al voldoende bescherming is tegen bepaalde ziektes. Dit kunnen we voor je checken met een titerbepaling.

 

Win advies in of maak een afspraak

Wij geven je graag advies over wanneer het verstandig is om jouw huisdier te laten vaccineren en tegen welke ziektes. Weet je niet of het al tijd is voor een vaccinatie, neem even contact met op ons. Plan anders vast een afspraak in.

Tijdens de afspraak controleren we overigens eerst of jouw hond, kat of konijn helemaal gezond is. Is dat niet het geval, kan jouw maatje ziek worden van de vaccinatie. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

 

Waartegen wordt jouw hond, kat of konijn gevaccineerd?

Waarom is vaccinatie van jouw hond, kat of konijn zo belangrijk? Welke factoren bepalen de vaccinaties die nodig zijn? En tegen welke ziektes wordt jouw huisdier door vaccinatie beschermd?

Je leest het in de volgende artikelen:

 

Vaccinatie konijn

Vaccinatie konijn

Ook voor konijnen is het van groot belang om ze jaarlijks te laten vaccineren. Tijdens deze vaccinatie wordt ook de jaarlijkse...

Lees meer
Vaccinatie kat

Vaccinatie kat

Door katten te vaccineren voorkomen we veel (vaak dodelijke) ziekten bij deze huisdieren. Vandaag de dag hebben we ziekten zoals...

Lees meer
Vaccinatie hond

Vaccinatie hond

Het vaccineren van je hond is belangrijk, omdat het maakt dat hij beschermd is tegen ziektes die vervelend of zelfs gevaarlijk...

Lees meer