Puppy & kitten-begeleiding

Zo maakt je nieuwe dier een goeie start!

Kitten begeleiding

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan heb je waarschijnlijk net een nieuwe puppy of een nieuwe kitten. Gefeliciteerd!  Of je zit in het proces van een puppy of kitten aanschaffen, wat natuurlijk ook super leuk is. 🙂

We weten dat het best moeilijk kan zijn om erachter te komen hoe je je nieuwe huisdier zo goed mogelijk verzorgt. Daarom bieden wij voor onze kleinste klanten graag gratis begeleiding aan in het eerste jaar van hun leven. Vanaf 16 weken kun je langskomen met je pup of kitten. Let wel: dieren die voor het eerst komen, dienen voor de start van de gratis begeleiding op consult bij de dierenarts te komen.

Hieronder vind je meer informatie over de speciale begeleiding die wij aanbieden voor pups en kittens.

Puppybegeleiding

Puppybegeleiding

Op 6, 9 en 12 weken wordt de pup door de dierenarts onderzocht en krijgt hij of zij de puppyvaccinaties.

Daarna start de gratis puppybegeleiding en mag je maandelijks geheel kosteloos op afspraak komen bij één van onze paraveterinairen.

Op de leeftijd van 6 maanden volgt er wederom een consult bij de dierenarts. Dan controleren we de hartslag, de knieën en de heupen van je pup en zijn of haar algehele groei en ontwikkeling. Dit consult valt niet onder de gratis begeleiding. Wel raden we je aan dit consult bij ons in te plannen – op deze manier kunnen eventuele problemen die worden gevonden nog bijgestuurd worden. Daar heeft je hond de rest van zijn of haar leven plezier van. En jij dus ook! 

Tussen de 7 maanden en een jaar mag de pup weer op de gratis puppybegeleiding komen en op 1 jarige leeftijd komt de pup weer bij de dierenarts op consult en krijgt hij zijn laatste puppyvaccinatie.

Tijdens de GRATIS puppybegeleiding bij de paraveterinair (op 4, 5, 7, 8, 9, 10 en 11 maanden):

 • Wegen wij je pup om de groei goed in de gaten te houden
 • Bekijken we hoe het melkgebit zich wisselt
 • Geven we leeftijdsgebonden adviezen
 • Oefenen we wat veel voorkomende handelingen zoals: op de behandeltafel stappen en de tafel omhoog en omlaag doen of de oren bekijken
 • Hebben we het over hoe je ervoor zorgt dat je pup opgroeit tot een evenwichtige, niet-angstige hond. Je kunt namelijk veel doen om angst (bijvoorbeeld vuurwerkangst) bij je hond te voorkomen.
 • Bespreken we anti-parasitaire middelen en castratie/sterilisatie.
 • Komen eventuele vragen die jij zelf hebt aan bod

Kittenbegeleiding

Op 9 en 12 weken wordt de kitten door de dierenarts onderzocht en krijgt hij of zij de kittenvaccinaties. Daarna start de gratis kittenbegeleiding en mag je iedere maand helemaal kosteloos op afspraak komen bij een van onze paraveterinairen.

Op 9 maanden leeftijd volgt een consult bij de dierenarts. Jouw kitten is dan waarschijnlijk ongeveer 2 maanden ervoor gecastreerd.  Op 9 maanden controleert de dierenarts de hartslag, de knieën en de heupen van je katje en houden we de algehele groei, voedingstoestand en ontwikkeling in de gaten. Dit consult valt niet onder de gratis begeleiding. Wel raden we je aan dit consult bij ons in te plannen – op deze manier kunnen eventuele problemen die worden gevonden nog bijgestuurd worden. Daar heeft je kat de rest van zijn of haar leven plezier van. En jij dus ook! 

kitten begeleiding

Tussen de 10 maanden en een jaar mag de kitten weer op de gratis kittenbegeleiding komen. Op 1-jarige leeftijd stopt de gratis begeleiding en komt de kitten weer bij de dierenarts op consult. Dan krijgt hij of zij de laatste kittenvaccinatie.

In het eerste levensjaar kan bij een kitten veel fout gaan en als de kitten eenmaal één jaar oud is, dan is het moeilijk om dit te corrigeren. Daarom vinden wij het erg belangrijk om deze gratis begeleiding aan te bieden.

Tijdens de GRATIS kittenbegeleiding bij de paraveterinair (op 4, 5, 6, 7, 8, 10 en 11 maanden):

 • Wegen wij je kitten om de groei goed in de gaten te houden
 • Bekijken we hoe het gaat met het wisselen van het melkgebit van je kitten (en laten we zien hoe je de tandjes van je katje kan poetsen!)
 • Geven we leeftijdsgebonden advies
 • Oefenen we met veelvoorkomende handelingen, zoals het bekijken van de oren, neus en nagels en het beluisteren van de hartslag.
 • Bespreken we anti-parasitaire middelen en castratie/sterilisatie
 • Gebeuren er géén enge dingen, dus leert je kitten dat de praktijk een leuke plek is – dat voorkomt later veel stress!
 • En komen natuurlijk alle vragen aan bod die jij zelf hebt