Geen huisdier kan zonder de beste zorg
Over ons
Dijkstra Dierenkliniek, dé dierenarts in Arnhem Schuytgraaf.
Geen enkel huisdier kan zonder de zorg van zijn of haar baas. Daarom staat het team van Dijkstra Dierenkliniek klaar voor jou én voor je huisdier. Wij helpen baasjes daar waar zij het nodig hebben, zodat zij hun huisdier het best mogelijke leven kunnen geven. We zijn jouw dierenarts in Arnhem.
Wij zien dat baasjes vaak met vragen zitten over de opvoeding van huisdieren, over gezond blijven of over de zorg bij ziekte van huisdieren. Zoeken op internet of meningen uit de omgeving maken het soms nog verwarrender.
Wij vinden dat je met al je vragen bij ons terecht moet kunnen, zodat jij maximaal ontzorgd wordt en je huisdier het lekkerst in z’n vel kan zitten. Wij willen dat jullie optimaal van elkaar kunnen genieten. Daar gaan we voor.

Onze missie

Dijkstra Dierenkliniek in Arnhem zijn drie dierenartsen en drie paraveterinairen werkzaam.
Wij bieden moderne diergeneeskunde door de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen. Zo willen wij ondersteunen bij een zo lang mogelijk en gezond leven van je huisdier. Daarvoor staat toegankelijkheid, luisteren, informeren en servicegerichtheid hoog in het vaandel. Mensen moeten zich welkom voelen en ons te allen tijde kunnen raadplegen.
Wij luisteren aandachtig naar jou en naar de signalen van je huisdier. Samen komen we verder!
Onze dierenartsen

Hanny Dijkstra
Dit is Hanny, dierenarts en oprichter van Dijkstra Dierenkliniek. Hanny riep al van jongs af dat ze graag dierenarts wilde worden. Hierbij was, zoals zo veel dierenartsen, de liefde voor het dier de belangrijkste drijfveer. Daarnaast leek het puzzelen en het kunnen helpen van baasjes haar ook heel leuk.
Dat bleek te kloppen, de geneeskunde is super interessant, het herstelvermogen van dieren blijft verbazen, en samen met de huisdiereigenaar tot een plan komen en te ontzorgen is fantastisch. Jaren later heeft ze nog steeds veel plezier in haar werk.
Het leukste vindt Hanny de interne geneeskunde, in het bijzonder nierproblemen, schildklierproblemen en dermatologie (huidproblemen). Maar ook opereren vindt ze heerlijk. Samen kom je verder, vindt Hanny. Dat is de basis van hoe we werken in de kliniek en met de baasjes. Daarom worden casussen ook altijd met andere collega’s besproken. En zo is ook nascholing fantastisch. Hanny heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor het terugdringen van antibioticagebruik in de praktijk in Nederland. We zien met minder antibiotica nog steeds fantastische resultaten en dat is fijn voor mens en dier.
In 2007 opende Hanny haar eigen kliniek in de jonge wijk Schuytgraaf in Arnhem. Het leukste aan het starten van een praktijk in deze jonge wijk, is dat er in deze wijk destijds ook veel jonge eigenaren kwamen wonen en dat zij samen met de eigenaren en hun dieren kon opgroeien. Sommige baasjes komen hier al jaren waardoor er veel persoonlijk contact is. Het kunnen bijstaan van eigenaren, maar ook het delen van verdriet is een van de mooiste dingen van het vak. Luisteren vind Hanny een van de belangrijkste dingen in de spreekkamer, ze wil graag baas en dier op hun gemak stellen en de tijd geven om samen tot een plan te komen. Verder is Hanny’s doel om de eerstelijns diergeneeskunde beter bereikbaar te maken. Daarom doen we al veel aan social media en hebben we nieuwe moderne middelen om meer service te bieden.
Daarnaast wil Hanny graag het dierenwelzijn verbeteren door hulp en advies te bieden aan fokkers, bijvoorbeeld bij dingen als de genetische achtergrond van pups en een optimale socialisatie. Ook wil zij baasjes helpen bij de aanschaf van een pup. Maar zelf houdt ze het voorlopig bij haar eigen kat Frits, een Britse langhaar. Als Hanny voor één dag een dier zou mogen zijn zo ze graag een olifant willen zijn, vanwege zijn intelligentie en zorgzaamheid. Of een tijger, vanwege zijn rankheid en souplesse.
Marijke Broekhuisen
Dit is Marijke. Ook Marijke riep al vanaf de kleuterschool dat ze dierenarts wilde worden. Ze hield (en houdt) heel veel van dieren en wilde altijd al alles over ze weten en leren. Het dokteren leek haar super interessant. In 2004 was het dan eindelijk zo ver en studeerde Marijke af als dierenarts.
Van jongs af aan trokken de gezelschapsdieren de meeste aandacht, maar ook dierentuindieren vond Marijke razend interessant. Zo is ze tijdens haar co-schappen naar Zuid-Afrika afgereisd om te werken met wilde honden en cheeta’s. Ze heeft daar een project over voortplanting bij deze dieren gedaan.

Sinds 2016 is ze werkzaam bij Dijkstra Dierenkliniek in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Chirurgie is echt haar ding. Ze vind het geweldig om de hele ochtend in de operatiekamer te staan. Marijke doet op de praktijk ook de kijkoperaties, oftewel laparoscopie, wat ze superleuk vindt. Hieronder vallen de laparoscopische sterilisaties.
Daarnaast is de interne geneeskunde natuurlijk ook nog steeds heel leuk. Het is heel gaaf om als een dier met klachten binnenkomt door onderzoek de “puzzel” te kunnen leggen en zo tot een diagnose te komen. Haar doel is dan ook om zieke dieren zo snel en goed mogelijk weer beter te kunnen maken. Om het dier en baasje het zo goed mogelijk naar hun zin te maken blijft Marijke rustig waar het kan, maar pakt ook door wanneer het moet. En natuurlijk wordt er ook wel eens iemand omgekocht met een snoepje, het dier dan.
Het leukste aan dierenarts zijn is de diversiteit. Praten met eigenaren, dieren onderzoeken door te kijken, voelen en luisteren, gebitsbehandelingen, röntgenfoto’s, echo’s en opereren, elke dag is anders. Daarnaast tuurt ze wel elke dag door de microscoop naar urine en huidafkrabsels waar ook iedere keer iets nieuws in te vinden is.
Het mooiste wat ze ooit gedaan heeft is een vleerhond behandelen voor een kapotte vleugel. Als ze voor één dag een dier zou mogen zijn, zou ze graag een zeearend zijn: een prachtig dier met status en het lijkt haar prachtig te kunnen vliegen.

Roos Tijms
Dit is Roos, zij is in oktober 2020 het team van Dijkstra Dierenkliniek komen versterken. Roos studeerde in 2012 af als dierenarts en was geen onbekende, zij heeft in de zomer van 2013 en in begin 2014 een paar maanden bij ons waargenomen. Daarna heeft zij elders in het land gewerkt en nu is zij weer bij ons terug als derde ervaren dierenarts bij Dijkstra Dierenkliniek.
Toen Roos nog een kind was wist ze al zeker dat zij dierenarts wilde worden, voor haar was er niet eens een andere optie. Haar knuffels kregen al prikjes en verbandjes om. Het leuke aan de diergeneeskunde vindt Roos dat er steeds dingen veranderen. De combinatie van het zoekwerk, interne geneeskunde en opereren, het werk is heel gevarieerd. Je bent eigenlijk een huisarts, chirurg , anesthesist, radioloog, tandarts en nog veel meer in één. Maar ook een luisterend oor voor de eigenaar van het dier.
Een speciale interesse heeft Roos in de verschillende soorten voeding en diëten voor huisdieren. Ook de uitgebreide leer van de allergie bij de hond en kat zijn erg interessant. We zien dit bij onze huisdieren steeds vaker.
Wat ze extra leuk en belangrijk vindt, is dat er bij Dijkstra Dierenkliniek veel cytologie gedaan wordt. Met cytologie maak je afdrukjes van bijvoorbeeld de binnenkant van oren en huiduitslag, maar ook bijvoorbeeld cellen uit bultjes. Onmisbaar bij de hond en kat met jeuk en huidklachten. Deze afdrukjes worden gekleurd en bekeken onder de microscoop, zodat je precies weet met welke factoren je te maken hebt en de juiste behandeling kunt inzetten.
Als Roos voor één dag een dier zou mogen zijn, dan zou ze graag een Orang Oetan willen zijn, lekker de hele dag slingeren in bomen. Of misschien toch een zeepaardje, mooi gekleurd, lekker rondzwemmen in de zee en de mannen de baby’s laten baren! 😉
Onze paraveterinairen

Bianca Cabri
Dit is Bianca Cabri. Bianca komt oorspronkelijk uit Rotterdam, en na een aantal jaar als fulltime moeder, besloot Bianca te beginnen aan de opleiding tot paraveterinair. Dit nadat zij nieuwsgierig was geworden naar het beroep, omdat Dijkstra Dierenkliniek bijna in haar achtertuin werd gebouwd. Ze kent de kliniek dus al sinds hij gebouwd werd in Schuytgraaf. Nadat zij hier stage heeft gelopen was ze gelijk niet meer weg te denken uit het team, dus is ze meteen gebleven als dierenartsassistente.
Het leukste aan dierenartsassistente zijn, vindt Bianca de diversiteit en het onverwachte.
Wanneer je ’s ochtends op je werk komt heb je geen idee wat je gaat doen en staat er altijd wel weer een verrassing te wachten.
Er zijn verschillende taken als dierenartsassistente, van balie tot aan assisteren bij operaties, en allemaal zijn ze even leuk. Maar het allermooiste van haar werk is wanneer een ziek dier, waarvan je denkt dat het nooit meer goed komt omdat ze zo ziek zijn, maar er desondanks toch voor vecht, weer gezond en wel naar buiten gaat. Naar de baasjes toe vindt zij vertrouwen het meest belangrijk en doet ze haar best om iedereen, baas en dier, persoonlijk te leren kennen.
Thuis woont Bianca samen met haar man en haar twee zonen, Ruben en Marijn en chihuahua’s Sammy en Duco.
Een lievelingsdier heeft Bianca niet, ze zijn allemaal even leuk. Maar als Bianca voor één dag een huisdier zou mogen zijn zou ze graag een kat willen zijn: lekker de hele dag slapen op de verwarming!
Davinia Deckers
Dit is Davinia Deckers, sinds 2019 de 3e paraveterinair in de kliniek. Davinia woont samen met haar vriend, kinderen en 4 Afghaanse Windhonden in Tiel.
Davinia is tussen de dieren geboren en opgegroeid, dus dat zij later iets met dieren ging doen leek dan ook vanzelfsprekend. De opleiding paraveterinair was precies wat ze zocht en in 2000 is ze afgestudeerd. Al een hele hoop ervaring dus!
De afwisseling in het werk is wat Davinia het allerleukst vind. Geen enkele dag is hetzelfde. Ze is erg op haar plek aan de balie, maar ook gebitsreinigingen, dieetbegeleiding en het begeleiden van diabetespatiënten vindt ze erg leuk om te doen.

Daarnaast weet ze ook heel veel van hondengedrag en de fokkerij. Davinia leeft altijd erg mee met eigenaren, zo is de eerste euthanasie die ze heeft geassisteerd nog altijd bijgebleven. Omdat ze ook uit eigen ervaring weet hoe moeilijk het kan zijn, vind ze het bijstaan van de baasjes een van de mooiste dingen om te doen. Ook het assisteren tijdens haar eerste operatie vond ze spannend en supermooi om te zien, de hele begeleiding van opname in de ochtend, de operatie en het naar huis gaan vindt ze nog altijd bijzonder. Sommige baasjes geven hun dier zo af, en andere in tranen of willen er zelf bijblijven, al die ervaringen heeft ze mogen meemaken.
Om het dier en baasje het naar hun zin te maken zorgt Davinia voor een goede portie vrolijkheid, zowel aan de telefoon als aan de balie. Daarnaast vind ze het belangrijk om duidelijk uitleg te geven, bijvoorbeeld over medicatie, en goed mee te denken met de baasjes. Voor het dier is er een aai over de bol en eventueel een koekje om gerust te stellen.
Als ze voor éé dag een dier zou mogen zijn, zou ze natuurlijk een Afghaanse windhond willen zijn.

Elles Beenen
Elles is opgegroeid tussen de dieren maar heeft in eerste instantie gekozen voor een opleiding aan de hotelschool. Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de Horeca besloot ze toch haar hart te volgen en ronde ze in 2022 haar opleiding tot paraveterinaire succesvol af. Vers van de pers is ze direct bij Dijkstra Dierenkliniek begonnen en gelukkig bevalt dat van de kant van zowel haar collega’s, dieren en eigenaren heel goed!
De veelzijdigheid en afwisseling van de diverse werkzaamheden in de praktijk vindt ze hartstikke leuk. Haar speciale interesse ligt in het verder verdiepen in de anesthesie (narcose en bewaking hiervan) en de diverse paraveterinaire spreekuren.
Door haar ruime ervaring in de horeca voelt ze zich haar als een vis in het water aan de balie en telefoon. Ze vindt het heel fijn als mens en dier zich gehoord en op hun gemak voelen in de praktijk. Na het werk vertrekt ze weer naar de Achterhoek, naar haar man en de twee Ocicats Olivier en Pieter.
Als Elles voor één dag een dier zou mogen zijn, dan zou ze graag een kat willen zijn om wat meer te weten te komen over de belevingswereld van dit intrigerende dier.