Anti-parasitair

vlooien, wormen, teken en maden voorkomen

Het oplopen van een parasieten is vervelend voor mens en dier. Daarom is het goed je huisdier hier tegen te beschermen. Maar hoe gaat dat in zijn werk?

Dijkstra dierenkliniek ontvlooien anti parasitair

Bij het houden van huisdieren hoort ook het beschermen van mens en dier tegen ongewenste parasieten. Vandaar dat wij adviseren om je huisdier (en daarmee tegelijkertijd ook jezelf en je gezin) te beschermen tegen vlooien, teken en maden.

Wij adviseren je graag hoe je deze parasieten het beste kunt voorkomen en hebben alle producten in huis die jouw huisdier beschermen.

Kom even binnenwandelen voor advies en de juiste producten, neem even contact met ons voor korte vragen, of maak een afspraak als jouw huisdier veel last heeft van parasieten.

Meer weten over wat je kunt doen om vlooien, teken, wormen en maden te voorkomen

Lees onderstaand meer over:

  • Vlooien en teken voorkomen bij honden en katten
  • Bescherming tegen parasieten op vakantie
  • Maden voorkomen bij konijnen
  • Ontwormen van hond of kat en ontwormingsschema

 

Weetje

WIST JE DAT JE HUISDIER IN HET BUITENLAND ANDERE BESCHERMING NODIG HEEFT TEGEN PARASIETEN?

In sommige landen leven er andere parasieten dan in Nederland, waardoor de bescherming van de standaardmiddeltjes uit ons kikkerlandje niet goed genoeg werken. Lees hieronder meer.

Vlooien en teken voorkomen bij honden en katten

Vlooien zijn erg vervelend voor je huisdier. De beten geven veel jeuk en kunnen leiden tot een allergie. Als je huisdier is besmet met een flinke vlooieninfectie, dan kan dit zelfs bloedarmoede geven. Teken kunnen je huisdier bijten als hij of zij op plekken komt met bomen, struiken of gras. Teken kunnen bovendien vervelende ziektes overbrengen op uw huisdier zoals Lyme, Ehrlichiose en Babesiose.

Er zijn pipetten verkrijgbaar tegen vlooien en teken zoals Vectra 3D, Bravecto (voor de kat) en Advantix. Ook zijn er tegenwoordig tabletten tegen vlooien zoals Credelio (voor de kat) en Bravecto en Simparica (voor de hond). Bravecto is een smakelijke kauwtablet voor honden die zeer populair is door het toedieningsgemak en de werkingsduur. Het tablet werkt tegen vlooien en teken en beschermt maar liefst 3 maanden. Simparica heeft dezelfde werking als Bravecto maar werkt 1 maand. Wat fijn is aan het gebruiken van een tablet in plaats van een middel in een pipet, is dat het er niet af kan spoelen. De werking blijft dus constant.

Parasieten op vakantie

Gaat je hond of kat mee op vakantie? Dan geven we je graag advies over welke middelen geschikt zijn voor je huisdier. In Zuid- en Oost-Europa zijn namelijk andere parasieten dan hier in Nederland. Bijvoorbeeld de zandvlieg en stekende muggen die onder andere hartwormen over kunnen dragen. Het is heel belangrijk dus om je dier daar tegen te beschermen.

Ga jij binnenkort met je huisdier op vakantie? Maak dan even een afspraak.

Maden bij konijnen (Myiasis)

Waar bij honden en katten teken en vlooien voorkomen, kan een konijn te maken krijgen met maden.

Vooral in de zomermaanden is het belangrijk om je konijn goed in de gaten te houden. Vliegen kunnen eitjes leggen in de huid en in ontlasting bij de achterkant van het konijn. Als de eitjes uitkomen, komen er honderden kleine maden uit die je konijn ernstig verwonden.

Gelukkig hebben wij de preventieve spray Nomyiasis op de plank staan. Deze spray gebruik je één keer per maand. De spray zorgt ervoor dat de vliegen niet bij je konijn in de buurt komen.

Ontwormen

Wormen kunnen vervelende kwalen geven, voor mens en dier. Het is dus voor jou en je gezin ook van belang om je dier te ontwormen.

Er zijn Europese richtlijnen opgesteld door de ESCCAP (European Scientific Counsil Companion Animal Parasites) over het ontwormen van honden en katten. Deze richtlijnen helpen jou om op de juiste momenten te ontwormen.

Kom naar de praktijk voor advies en de juiste producten

 

Dijkstra Dierenkliniek is gevestigd aan de Bergamotte 1 in Schuytgraaf – Arnhem

Dijkstra dierenkliniek