Hond of kat te dik

Begeleiding bij afvallen

Te zwaar zijn is voor dieren niet gezond. Maar hoe help je je huisdier om af te vallen?

kat-te-dik

35% van honden en katten te dik

Helaas is maar liefst meer dan 35% van onze huisdieren te dik, terwijl dat – net als voor mensen – helemaal niet goed is voor de gezondheid van het dier. Is jouw huisdier ook te zwaar? Dan kan het goed zijn om mee te doen met het Sanimed Weight Reduction programma, een speciaal programma dat er op gericht is om jouw huisdier te helpen met afvallen.

Afvallen hond of kat

Als je met jouw hond of kat deelneemt aan het afvalprogramma, dan starten we tijdens de eerste afspraak met het wegen we je huisdier. Op basis van het gewicht ontvang je advies over wat het streefgewicht is van jouw hond of kat en hoe jullie dat streefgericht moeten kunnen bereiken.

Vervolgens plannen we regelmatig controleafspraken in, zodat we in de gaten kunnen houden of jouw hond of kat inderdaad afvalt. We wegen hem of haar en bespreken met jou of de voedingshoeveelheid van je dier aangepast moet worden.

Sanimed weight reduction

Tijdens de periode waarin jouw hond of kat afvalt, maken we veel gebruik van de Sanimed weight reduction brokken. Maar ook als jouw huisdier andere voeding krijgt, kunnen we het programma daarop aanpassen.

Doen jullie mee? Klik dan hier om de eerste afspraak te maken: