je huisdier gezond houden begint hier

Gezond blijven

Het is als baasje van een huisdier natuurlijk super belangrijk voor je om te zorgen dat je maatje gezond blijft. Want je wil hem of haar zo lang mogelijk bij je houden. Begrijpelijk!

Maar hoe pak je dat aan, je huisdier gezond houden? Er komt veel informatie op je af in de media, op tv of op het internet. En misschien hebben de mensen in je omgeving ook nog een mening. Best kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet en je afvraagt: wat is nou goed advies? Hoe houd ik mijn dier gezond?

Wij helpen je graag met het in goede conditie houden van je huisdier. Of het nu gaat om een hond, een kat, een konijn, een cavia of een ander dier. Op onze website vind je meer informatie over verschillende manieren om dieren gezond te houden. Lees dus gerust even verder. 🙂

Dijkstra dierenkliniek gezondblijven preventief

Waar ben je benieuwd naar?

Castratie/ sterilisatie

Als je net een (jong) huisdier hebt gekregen, vraag je je misschien af wanneer je hem of haar moet laten steriliseren of castreren. Wij vertellen je meer!

Huisdier vaccineren

Waarschijnlijk ben je bekend met het fenomeen ‘vaccineren’, maar wanneer moet dat voor het eerst bij een jong dier? En hoe vaak moet het herhaald worden? 

titeren gezonde hond

Titeren

Titeren is een minder bekende dienst van dierenartsen. Wat is het precies? En wat is het nut ervan? We vertellen je er graag meer over.

Ontwormen hond

Ontwormen

Om te zorgen dat je hond of kat gezond blijft, is het belangrijk om hem regelmatig te ontwormen. Je beschermt je huisdier daarmee tegen vervelende kwaaltjes.

Anti-parasitair

Het oplopen van een parasiet kan erg vervelend zijn. Daarom is het handig om ervoor te zorgen dat parasieten niet de kans krijgen je dier te infecteren.

zorgplan gezonde hond kat

Ons zorgplan

Om te zorgen dat je huisdier zo lang mogelijk zo gezond als maar kan blijft, stellen we graag samen met jou als baasje een passend zorgplan op voor je dier.

Chippen

Maar gebeurt er als je lieve huisdier wegloopt? Dan kan het handig zijn als je huisdier gechipt is, zodat de mensen die hem vinden weten dat jij z’n baasje bent.