Hond of kat te dik: Begeleiding bij afvallen

Te zwaar zijn is voor dieren niet gezond. Maar hoe help je je huisdier om af te vallen?

kat-te-dik

Helaas is maar liefst meer dan 35% van onze huisdieren te dik, terwijl dat – net als voor mensen – helemaal niet goed is voor de gezondheid van je dier. Is jouw huisdier ook te zwaar? Dan kan het goed zijn om mee te doen met het Sanimed Weight Reduction programma, een speciaal programma gericht op het je huisdier helpen met afvallen.

Als je mee wilt doen, maak dan een afspraak met één van onze paraveterinairen. Het weight reduction programma is een gratis service van Dijkstra Dierenkliniek, dus dit kost niets.

Tijdens de eerste afspraak wegen we je huisdier, zodat we passend advies kunnen geven over het streefgewicht van je maatje. Ook bespreken we verschillende mogelijkheden om je dier te helpen dat streefgewicht te bereiken. Vervolgens plannen we regelmatig controleafspraken zodat we in de gaten kunnen houden of je huisdier inderdaad afvalt. We wegen hem of haar en bespreken met jou of de voedingshoeveelheid van je dier aangepast moet worden.

Tijdens het programma voer je je huisdier de ‘weight reduction’ brokken van Sanimed. Als je huisdier andere voeding krijgt, dan kunnen we het programma voor jullie aanpassen.

Doen jullie mee? Klik dan hier om de eerste afspraak te maken: