Waarom een gezond gebit zo belangrijk is voor je hond

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Kijk je heel regelmatig écht goed naar het gebit en het tandvlees van je hond?

En als je dan kijkt, wat zie je dan eigenlijk? En wat betekent het?

Misschien ruik je, terwijl je naar het gebit kijkt, een wat ‘minder frisse’  geur.  Trouwens misschien ruik je dit niet alleen als je naar de tanden kijkt,  maar iedere keer als je hond vriendelijk in de buurt van je staat te hijgen en te kwispelen.  Dat is vast normaal… Of toch niet?

Het gebit en tandvlees van je hond is ontzettend belangrijk, het hele jaar door. Maar februari is de maand van het gebit bij Dijkstra Dierenkliniek en dan staan we er nog eens extra bij stil.

Bacteriën hebben er namelijk een handje van zich via het gebit en tandvlees te verspreiden in het hondenlichaam en kunnen zich dan op voorkeursplaatsen nestelen. Dat is niet fijn.  Een zo gezond mogelijk hondenleven betekent een zo gezond mogelijk gebit en tandvlees.

Maar hoe zit het nu met het gebit van jouw hond?

Om dat te weten te komen helpen wij je een handje tijdens een afspraak voor een  gratis gebitscontrole bij één van onze dierenartsen.

Wat krijg je tijdens de gratis gebitscontrole?:

  • Antwoord op alle vragen die je hebt over het gebit van je hond.
  • Het gebit en tandvlees van je hond bekeken door een dierenarts (als je hond het toelaat tenminste ;-))
  • Voorlichting en adviezen die u verder helpen .
  • Een leuke goodiebag.

Deze actie loopt gedurende  de hele maand februari.

En als extra kers op de taart geven we in februari 10% korting op gebitsbehandelingen en 10% korting op gebitgerelateerde producten.

Wil je weten of het klopt wat je ziet bij het gebit en tandvlees van je hond, of wil je het gebit van je hond gewoon laten controleren, maak dan gauw een afspraak. We helpen jou en je hond graag!

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Advies nodig?