Na een regenbui met je hond naar buiten? Pas op, slakken zijn gevaarlijk voor honden!

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Na een fikse regenbui gaan wandelen met je hond… het kan heel aantrekkelijk zijn. Het ruikt buiten zo lekker na een flinke regenbui en je hoopt dat je op die manier niet met een nat pak thuiskomt. Logisch.

Maar wist je dat je als hondeneigenaar na een regenbui wél extra goed op je hond moet letten als je naar buiten gaat?

Het kan namelijk gebeuren dat je hond een slak tegenkomt en die opeet of drinkt uit een plas waar slakken bij in de buurt zijn geweest. Dat is een probleem, want…

Slakken zijn erg gevaarlijk voor honden.

Klinkt gek, maar het is echt zo.

Slakken zijn namelijk dragers van de parasieten die zorgen voor longwormen bij honden.  Als je hond een slak opeet die geïnfecteerd is, kan hij of zij dus longworm oplopen. Dat is een gevaarlijk soort worm dat kan zorgen voor vervelende kwaaltjes bij je dier (zoals hoesten, vermoeidheid of braken) of zelfs voor het plotseling overlijden van je hond.

Betekent dat dat je nooit meer kunt wandelen als de kans groter is dat er slakken zijn? Nee.

Je kunt nog steeds met je hond gaan wandelen. Wel is het goed om je bewust te zijn van het gevaar dat slakken kunnen zijn, zodat je goed kunt opletten dat je trouwe viervoeter niet stiekem een slak naar binnen werkt tijdens jullie wandeling.

Wil je meer informatie over het gevaar van slakken voor je hond? Neem dan een kijkje op deze website: http://www.slakkendodelijk.nl/nl/hond/

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Advies nodig?