Maakt het uit hoe gezond het gebit van uw kat is?

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Heb je enig idee hoe het gebit van je kat eruit ziet? Of het schoon, fris, en vrij van ontstekingen is? Grote kans van niet en dat is best logisch. Want eens goed het gebit van je kat bekijken  is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Maar misschien heb je wel eens gemerkt, bijvoorbeeld als je kat zich bij je in de buurt nestelt voor een dutje en eens uitgebreid in je richting gaapt, dat het bekje eigenlijk niet al fris ruikt. Dat is dan vast omdat hij het eten op heeft… Toch?

Bacteriën in de bek van je kat hebben er een handje van zich via het gebit en het ontstoken tandvlees te verspreiden in het lichaam. Ze kunnen dan op voorkeursplaatsen verderop in het lichaam gaan nestelen zoals in de hartkleppen of nieren. Dat is niet fijn.

De gezondheid van het gebit en het tandvlees van je kat is dus ontzettend belangrijk. Voor een zo gezond mogelijk kattenleven, is het nodig dat je huisdier ook een zo gezond mogelijk gebit heeft.

Kijk er eens bewust naar. En stel, je mag goed naar het gebit en tandvlees kijken van je kat, wat zie je dan eigenlijk? En wat betekent het? En kun je ook goed zien hoe het er aan de binnenkant van de tanden uitziet?

Misschien lukt het niet het gebit en tandvlees goed te bekijken of je vind het fijn als wij een keer een kijkje nemen. Kan je meteen jouw bevindingen met ons delen.

Dat kan, want we kunnen ons heel goed voorstellen dat je je nu afvraagt hoe gezond het gebit van je kat nu eigenlijk is.

Wij kunnen je helpen tijdens een gratis gebitscontrole bij één van onze dierenartsen. Dat kan de hele maand februari.

Wat krijg je tijdens zo’n gratis gebitscontrole?

  • Antwoord op vragen die je hebt over het gebit van je kat.
  • Het gebit en tandvlees wordt bekeken door een dierenarts (als je kat het toelaat natuurlijk ;-)).
  • Voorlichting en adviezen die je verder helpen.
  • Een leuke goodiebag.

Deze actie loopt gedurende de hele maand februari.

En als extra geven we  in februari 10% korting op gebitsbehandelingen en 10% korting op gebitgerelateerde producten.

Wil je weten of het klopt wat je ziet bij het gebit en tandvlees van je kat, of wil je het gebit van je kat  gewoon laten controleren, maak dan gauw een afspraak. Jij en je kat zijn welkom!

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Advies nodig?