Ontwormen hond of kat

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Om te zorgen dat je hond of kat gezond blijft, is het belangrijk om hem regelmatig te ontwormen. Je beschermt je huisdier en de mens daarmee tegen vervelende kwaaltjes.

Bij het houden van huisdieren hoort ook het beschermen van mens en dier tegen ongewenste parasieten. Dit houdt in dat het ten zeerste is aangeraden om je huisdier regelmatig te beschermen tegen (of te ontdoen van) parasieten zoals wormen.

Er zijn Europese richtlijnen opgesteld door de ESCCAP (European Scientific Counsil Companion Animal Parasites) over het ontwormen van honden en katten. Deze richtlijnen zijn er niet alleen voor de dieren, maar ook voor de gezondheid van de baasjes. Het is dus voor jou en je gezin ook van belang om je dier te ontwormen.

Schema voor ontwormen pups en kittens

Voor Pups en Kittens houden wij het volgende schema aan:
Pups: ontwormen op de leeftijd van 2, 4, 6 en 8 weken
Kittens: ontwormen op de leeftijd van 3, 5 en 7 weken

Daarna worden zowel puppy’s als kittens elke maand ontwormd tot ze een half jaar oud zijn. Moederdieren worden tegelijkertijd met pups/kittens ontwormd.

Schema voor ontwormen volwassen hond of kat

Voor volwassen honden en katten passen wij het ontwormschema aan zodat het past bij de leefstijl van het individuele dier. Hierbij houden we ons aan de richtlijnen van het ESCCAP zoals je ze in het diagram hieronder kunt lezen:

 

ontworming-stroomschema-esccap

 

Voor de groepen uit het diagram geldt het volgende:

Groep A: 1-2 keer per jaar ontwormen
Groep B: 4 keer per jaar ontwormen
Groep C: Vaker dan 4 keer per jaar ontwormen
Groep D: Maandelijks ontwormen

Wij ontwormen de huisdieren die in onze kliniek komen tegen spoelwormen, haakwormen, zweepwormen, longwormen, hartwormen en lintwormen.

Samen met jou kunnen we bespreken welk middel het meest geschikt is voor jouw huisdier.

Enkele producten waar wij mee werken zijn Advocate, Milbactor, Milbemax, Panacur en Profender.

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Advies nodig?