Aanbevolen voor konijnen en knaagdieren

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem
Er is ontzettend veel te koop voor je hond, kat, konijn of knaagdier. Van sommige producten merken wij als ervaren dierenartsen dat huisdieren ze óf super leuk vinden, óf dat ze helpen om jouw huisdier gezond te houden. Hieronder hebben wij voor verschillende dieren wat van dat soort leuke en/of handige producten onder elkaar gezet. Je kunt ze niet bij ons aanschaffen, het is slechts een ‘gouden’ tip.* Snuffel maar eens verder. 🙂
Dijkstra dierenkliniek Arnhem cavia andere klachten

Snackbal

Doel: verveling en obesitas

Verveling en obesitas, ook bij konijnen en knaagdieren ligt dit gevaar op de loer. Af en toe lekker bewegen en de hersenen laten kraken is ook voor konijnen en knagers belangrijk om stress, overgewicht en zelfs depressie te voorkomen.

Wil jij jouw dier uitdagen om op een leuke manier wat extra beweging te krijgen? Probeer dan eens een snackbal. Door de bal te rollen moet je dier proberen het snoepje te bemachtigen. Heeft jouw dier het trucje snel door? Je kunt je dier nog extra uitdagen door het gat waar het snoepje uit moet komen wat kleiner te maken, zo is hij wel even bezig!

Nature bedding

Doel: kooi schoonhouden.

Elke konijnen of knaagdier eigenaar kent het wel, de bodembedekking van de kooi geeft een hoop stof en rotzooi. Meestal is dit geen probleem, maar als jij of je dier allergisch zijn voor stof of je dier een operatiewond heeft die schoon moet blijven, is dat een stuk lastiger. De Bunny naturebedding is een zachte fleecedeken met een molton die volledig stofvrij is maar desondanks de kooi en de omgeving schoonhoud! Even wassen op 60 graden en je kunt hem gewoon hergebruiken. Handig!

Digginbox

Doel: verveling en obesitas.

Graven, graven, graven, is jouw konijn ook de hele dag bezig zijn bodeminhoud buiten de kooi te scheppen? Konijnen leven oorspronkelijk in holletjes onder de grond, dus deze natuurlijke drang om te graven zorgt ervoor dat dit een activiteit is waar jou konijn graag en langdurig zoet mee kan zijn.

Met een digginbox kan jouw konijn dit naar hartenlust doen zonder er een rotzooi van te maken. Zo zal hij zich in het zand rollen om zijn vacht te verzorgen of het zand ijverig van de ene hoek naar de andere duwen, om daarna in de gegraven kuil heel ontspannen te kunnen luieren. Weg verveling. Win win! Jouw konijn kan zijn natuurlijke gedrag uitvoeren en jij kan zonder rotzooi genieten van een blij konijn.

* De links op deze pagina zijn affiliate links. Als je iets koopt via deze links, krijgen wij een klein percentage van de opbrengst van de webwinkel. 

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Advies nodig?