Aanbevolen voor katten

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Er is ontzettend veel te koop voor je hond, kat, konijn of knaagdier. Van sommige producten merken wij als ervaren dierenartsen dat huisdieren ze óf super leuk vinden, óf dat ze helpen om jouw huisdier gezond te houden.

Hieronder hebben wij voor verschillende dieren wat van dat soort leuke en/of handige producten onder elkaar gezet. Je kunt ze niet bij ons aanschaffen, het is slechts een ‘gouden’ tip.*

Snuffel maar eens verder. 🙂

Kattenmandje

Doel: angst verminderen.

Stressloos naar de dierenarts, het begint al bij de keuze van het juiste kattenmandje. Kies altijd voor een stevige reismand met een deksel die open kan of nog beter, een mand die makkelijk uit elkaar te halen is. Daarnaast een mandje met een smal rooster aan de zijkant waardoor jouw kat wel zijn omgeving kan inspecteren maar zich nog steeds lekker beschut kan voelen. Zo kunnen wij jouw kat relaxt uit zijn mandje halen voor een ontspannen onderzoek.

Hoe leuk rieten of stoffen mandjes ook zijn, vaak zijn ze minder geschikt voor een bezoek aan de dierenarts. Je kat kan hier (te) goed in wegkruipen of zichzelf zelfs vastklampen aan de mand. Het moeten trekken aan de kat of het schudden van de mand om je kat eruit te krijgen levert veel stress op en kan zelfs traumatisch zijn voor je kat. Dus help je kat een handje door het kiezen van het juiste mandje! 

Automatisch rollende bal

Doel: verveling en obesitas.

Katten zijn echte jagers en hebben vaak een oog voor alles wat beweegt. Belangrijk om dit jachtinstinct af en toe aan te wakkeren om jouw kat gezond en gelukkig te houden. En om te voorkomen dat jouw kat uit verveling zijn tanden gaat zetten in jouw meubels, kabels, kledingstukken of… voeten. Met de meeste kattenspeeltjes is het echter zo dat jij voor die beweging moet zorgen en daar heb je natuurlijk niet altijd tijd voor. Met een automatisch rollende bal kun jij jouw kat bezig houden terwijl jij je kunt focussen op andere dingen. Jij blij en jouw kat blij!

Microchip voerbak

Doel: obesitas en medisch dieet.

Voor veel katteneigenaren een bekend probleem: huisgenoten die elkaars eten opeten. Dat kan lastig zijn, zeker wanneer een van je katten op een speciaal dieet staat of wanneer een al te dikke huisgenoot van het eten van zijn medebewoner(s) snoept. Voerbakken uit elkaar houden werkt soms niet.

Maar gelukkig is er ook een andere oplossing, namelijk een voerbak op basis van een chip. De voerbak registreert de chip van je dier en gaat alleen open wanneer het juiste dier voor het voerbakje staat. Zo weet je zeker dat het voer door de rechtmatige eigenaar wordt opgepeuzeld. Deze voerbak bestaat ook in een variant met app waarmee jij online het eetgedrag van je kat in de gaten kunt houden.

Kattenluik op microchip

Doel: vreemde katten buiten houden.

Net zoals het lastig kan zijn om de juiste kat bij de juiste voerbak te houden kan het minstens zo lastig zijn om de een binnen te houden als de ander wel naar buiten mag. Of krijg jij regelmatig bezoek van ongewenste gasten uit de buurt? Een kattenluik op basis van chip kan een uitkomst bieden.

Het kattenluikje gaat alleen open wanneer het dier met een geregistreerde chip naar buiten of binnen wil. Zo kan jij je (zieke) kat binnen houden en ongewenste indringers buitenhouden.

Drinkfontein

Doel: stimuleren van drinken.

Voor dieren, en in het bijzonder katten is het heel belangrijk om voldoende te drinken. Katten zijn namelijk erg gevoelig voor het ontwikkelen van nierproblemen. Als er al sprake is van chronische nierschade is drinken nog belangrijker.

Helaas is dit vaak een grote uitdaging. Een drinkfontein kan helpen om het voor je kat aantrekkelijker te maken om te drinken. Door het stromende water verdwijnen nare geurtjes en wordt de smaak beter. Daarnaast kunnen katten het water beter zien, wat met normale bakjes niet altijd het geval is.

PUUR glucosamine

Doel: voedingssupplementen artrose.

Heb jij een kat met gewrichtsproblemen en wil je hem daarvoor extra ondersteunen? Glucosamine is een voedingssupplement dat bijdraagt aan de aanmaak en het behoud van kraakbeen in de gewrichten.

Puur Glucosamine Extra bevat onder andere glucosamine en chondroïtine voor de vorming van de zogeheten proteoglycanen. Deze vormen samen met water, kraakbeencellen en collageen het gewrichtskraakbeen. Het kraakbeen werkt als een stootkussen tussen beide delen van het gewricht. Het helpt dus om de gewrichten van jouw kat soepel te houden en zo pijn en stijfheid te verminderen. Dit poeder kun je gemakkelijk over het eten van je kat doen.

PUUR Omega 3 drank of capsules

Doel: voedingssupplementen artrose en auto-immuunziekten.

Omega 3 kan worden ingezet bij diverse aandoeningen zoals vachtproblemen, spier- en gewrichtsproblemen en immuunziekten. Omega 3 zorgt ervoor dat huid, spieren en gewrichten flexibeler worden en heeft daarnaast een ontstekingsremmend effect. Dit laatste is erg gunstig bij bijvoorbeeld artose en auto-immuunziekten, aangezien bij deze ziekten een ontstekingsreactie van het lichaam zelf de oorzaak is van de klachten. Met omega 3 help je dus niet alleen het lichaam te helpen herstellen maar ook om verergering van de klachten te voorkomen.

* De links op deze pagina zijn affiliate links. Als je iets koopt via deze links, krijgen wij een klein percentage van de opbrengst van de webwinkel. 

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Advies nodig?