Aanbevolen voor honden

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem
Er is ontzettend veel te koop voor je hond, kat, konijn of knaagdier. Van sommige producten merken wij als ervaren dierenartsen dat huisdieren ze óf super leuk vinden, óf dat ze helpen om jouw huisdier gezond te houden. Hieronder hebben wij voor verschillende dieren wat van dat soort leuke en/of handige producten onder elkaar gezet. Je kunt ze niet bij ons aanschaffen, het is slechts een ‘gouden’ tip.* Snuffel maar eens verder. 🙂

Kong

Doel: gebitsverzorging, verveling en obesitas

Verveelt jouw hond zich snel? De Kong is een onweerstaanbaar speeltje voor jouw hond. Vul de Kong met snoepjes, smeer hem in met paté of met natgemaakte brokjes en jouw viervoeter is wel even zoet. Ook handig voor honden die schrokken.

Heeft jouw pup een scheef gebitje waardoor de hoektanden in het gehemelte prikken? Het kaakbot van je pup is nog relatief zacht waardoor standveranderingen van de tanden nog mogelijk zijn. Doordat de Kong stevig en elastisch is, voert deze druk uit op de hoektanden van binnenuit waardoor de tanden wat naar buiten geduwd worden.

Slow feeder

Doel: verveling en obesitas

Veel honden doen het: schrokken. Deze ongezonde eetgewoonte kan leiden tot gezondheidsrisico’s. Maagtorsie (maagkanteling) is een aandoening die vaak voor komt bij voornamelijk grote hondenrassen en dit is onder andere te wijten aan te snel eten.

Wanneer honden te snel eten, hebben zij ook vaak de neiging om te veel te eten. Hierdoor worden zij te zwaar en ontstaat er overgewicht. Overgewicht verhoogt het risico op hartaandoeningen, hitteberoerte en aandoeningen aan de luchtwegen. Kortom, rustig eten op een natuurlijke wijze vermindert de kans op gezondheidsproblemen. Een Slow Feeder kan je hierbij helpen. Het doolhof in de voerbak zorgt ervoor dat je hond moet werken voor zijn eten en schrokken vermindert.

Snuffelspelletjes

Doel: verveling en obesitas

Verveling bij honden. Het kan een groot probleem zijn. Niet alleen kan jouw hond zijn energie niet kwijt, hij of zij kan ook uit frustratie de tanden in jouw meubels gaan zetten.

Voldoende lichamelijke beweging is belangrijk, maar ook mentaal worden honden graag uitgedaagd. Met mentale uitdaging kunnen ze lekker hun ei kwijt  en kun je stress voorkomen. Voerspelletjes kunnen hierbij helpen.

Door actief op zoek te gaan naar een lekker snoepje wordt een hond gestimuleerd om zijn natuurlijke speurgedrag te gebruiken  om de puzzel op te lossen en het snoepje te bemachtigen. Leuk en lekker vermoeiend. Speurspelletjes zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden zodat je je dier steeds meer kunt uitdagen.

Hieronder een paar voorbeelden van leuke snuffelspelletjes:

Opblaasbare kraag

Doel: veiligheid, genezing.

Lijkt jouw hond ook wel een ongeleid projectiel met een kap op zijn kop? Een kap is soms nodig om het dier ervan te weerhouden aan een wondje of jeukende plek te likken. Dit vertraagd namelijk de genezing en leid vaak tot wondinfecties. Helaas vind niet elk dier een kap even prettig. Voor deze dieren kan een opblaasbare nekband een goed alternatief zijn. Deze band blokkeert het zicht niet, maar voorkomt wel dat je dier kan likken of bijten aan zijn lichaam. De kraag is wasbaar.

Thundershirt

Doel: angst verminderen.

In tijden van angst wil je je dier graag extra steunen. Een thundershirt kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Het shirt oefent een constante zachte druk uit op het lichaam van de hond. Dit heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel.

Het wordt ook toegepast bij pasgeboren kinderen (inbakeren) en mensen met een angststoornis. Ideaal voor tijdens spannende momenten zoals onweer, vuurwerk en reizen.

Chuckit Ultra Ball

Doel: verveling en obesitas tegengaan

De Ultra Ball van Chuckit is een speciale bal die extra goed stuitert, goed schoon te maken is en blijft drijven in water. Omdat de bal ook erg sterk is gaat hij lang mee. De bal helpt je hond zijn energie kwijt te raken en is daarom ook goed voor de gezondheid van je hond. 

* De links op deze pagina zijn affiliate links. Als je iets koopt via deze links, krijgen wij een klein percentage van de opbrengst van de webwinkel. 

team Dijkstra dierenkliniek dierenarts Arnhem

Advies nodig?