voor bezorgde baasjes

Is mijn huisdier ziek?

Dijkstra dierenkliniek Arnhem hond ziek

Soms zit je met vragen over je huisdier en ben je bezorgd. 

Misschien heb je al gegoogled, of heb je andere huisdiereigenaren en medewerkers van de dierenwinkel  gesproken  in de hoop een antwoord op je vraag te krijgen, maar blijft de twijfel knagen. 

Super logisch. Je wilt het beste voor jouw lieve dier. En meestal is het ook nog eens zo dat dit soort adviezen jouw hond, kat, konijn of knaagdier nét onvoldoende helpen, als ze dat al doen. Doodzonde! Blijft niet langer met die bezorgdheid en onzekerheid rondlopen.

Hieronder vind je een overzicht van veelvoorkomende klachten. Klik gerust eens door om meer informatie in te winnen over de klacht van je huisdier en maak vervolgens een afspraak

Waar maak je je zorgen om?

Dijkstra dierenkliniek Arnhem niet fit ziek

Niet fit

Merk je dat je huisdier minder levendig is, geen zin meer heeft om te wandelen of te spelen of veel meer slaapt dan normaal? Dan is je huisdier misschien niet fit. 

Diarree

Het kan voorkomen dat de ontlasting van je dier er anders uitziet dan normaal. Dat kan onschuldig zijn, maar het is goed om hier op te letten. 

hond kat ziek plast in huis

In huis plassen

Als je huisdier last van zijn of haar blaas heeft, kan het gebeuren dat er in huis geplast wordt. Dat is super vervelend voor jou, maar ook voor hem of haar. 

Bultje

Heeft je huisdier ergens een bultje? Soms gaat het vanzelf over, maar het is heel erg belangrijk om goed op te letten of dat ook zo is voor het bultje van jouw huisdier.

Jeuk

Is je dier steeds maar achter z’n oortjes aan het krabben of met haar lijfje over een ruw oppervlakte (zoals een mat) aan het schuren? Je huisdier heeft jeuk. Wat nu?