De katten-

kliniek in Arnhem

Yes! Eindelijk een plek waar jij en jouw kat stressvrij geholpen kunnen worden!

 Dijkstra Dierenkliniek op donderdagavond dé kattenkliniek in Arnhem Schuytgraaf.

Waarom een kattenkliniek op donderdagavond?

Omdat wij gek zijn op alle huisdieren maar, helaas zijn niet alle huisdieren gek op elkaar.

De kat en misschien ook wel de katteneigenaar is niet altijd even blij met de hond. Dat geeft de kat stress, en precies dát willen we voorkomen.

We werken er aan om binnen het pand van Dijkstra Dierenkliniek aparte routes voor hond en kat en overige huisdieren te realiseren. Daar hebben we nog wat tijd voor nodig. Daarom organiseren we nu alvast een kattenavond op donderdagavond. Deze avond zijn we dé kattenkliniek in Arnhem binnen Dijkstra Dierenkliniek. Een plek speciaal voor de kat en kattenliefhebber uit Arnhem-Schuytgraaf en omstreken. Super fijn!   

Wat is er anders?

Low stress voor de kat in de wachtkamer:

Geen honden in de wachtkamer?  Inderdaad, geen honden. Een kat is voor de hond een prooi. Logisch dat het stress kan geven als jouw kat niet gewend is aan honden. In de toekomst willen we de kliniek graag zo inrichten dat de katten volledig van de honden gescheiden blijven. Achter de schermen houden we daar al zo veel mogelijk rekening me. Voorlopig kunnen we dat in de wachtkamer en spreekkamers alleen op de donderdagavond op de kattenavond waarborgen. Er is wel een kleine maar: Een spoedgeval houdt geen rekening met een specifieke avond. Dus alleen indien noodzakelijk helpen wij ook andere dieren op donderdagavond.

Feliwaycover
In de kattenkliniek in Arnhem wordt op verschillende manieren gebruik gemaakt van Feliway. Feliway bevat feromonen (stofjes) die geruststellend werken voor de kat. Katten maken deze stoffen van  nature zelf, zodat ze weten en herkennen waar een omgeving of situatie veilig is. Maar niet overal waar de kat komt, heeft hij al zijn eigen feromonen achtergelaten. Daardoor zijn nieuwe situaties spannend. Een reis of een bezoek aan ons is bijvoorbeeld zo’n nieuwe situatie. Feliway heeft de rustgevende feromonen nagebootst waardoor katten kunnen kalmeren.  Kortom een onmisbaar  ingrediënt voor de kat. Bij binnenkomst in de kliniek ligt daarom al een feliwaykleedje voor je klaar voor over jouw kattentransportmand. Zo kan jouw kat rustig wachten in de wachtkamer.

Catfriendly in de spreekkamer:

Catfriendly consult kat. Tijdens het consult in de kattenkliniek is rust het toverwoord. Rust en de tijd geven om te acclimatiseren en te observeren.  Eenmaal op de behandeltafel in de spreekkamer maken we gebruik van de feliwaycover. Zo kunnen we met kalmerende  feromonen om de hem of haar heen jouw kat beter onderzoeken.Eventueel maken we gebruik van jouw eigen meegebrachte kleedje als dat nog fijner is voor jouw kat. 

Wat lekkers. Als het dieet van jouw kat het toelaat zullen we tijdens het behandelen wat lekkers aanbieden waardoor het onderzoeken nog relaxter verloopt.

Iedereen is anders. Geen enkele kat is hetzelfde. Het hangt van de signalen van de kat af of we onze aanpak tijdens het consult gaan aanpassen. We zullen dat zo veel mogelijk benoemen zodat je weet waarom we bepaalde keuzes maken.

Ook baasjes verschillen van elkaar. Daarom hebben we verschillende soorten catfriendly consulten voor de kat gemaakt.  Dat wordt hieronder verder beschreven. Kun je niet op donderdagavond, maar wil jij wel heel graag low stress voor jouw kat, laat dat dan weten dan plannen we voor jou elders in de week een catfriendly consult.

Dus op donderdagavond bij de dierenarts voor katten in de kattenkliniek:

Low stress voor jouw kat, want er zijn dan geen honden in de kliniek. (disclaimer: spoedgevallen uitgezonderd)

Nog minder stress tijdens het wachten, want er ligt ingesprayd feliwaycover voor je klaar voor over jouw transportmandje.

Kies zelf de afspraak die bij jou en je kat past.

Catfriendly benaderen en benoemen is het uitgangspunt tijdens jouw hele bezoek aan ons.

Je krijgt tips voor nog meer stressvermindering.

😻

 

Consult opties

Opties Consult kat catfriendly

Tijdens onze reguliere consulten houden we al veel rekening met de stresssignalen van de dieren. Helaas is hierin de tijd niet onze vriend. Voor een normaal consult hanteren we bij de gezondheidscontrole en vaccinatie van de kat ongeveer 10 minuten en bij een consult met gezondheidsvragen 15 minuten. Om écht catfriendly te kunnen helpen is er meer tijd en zijn er meer hulpmiddelen nodig tijdens een consult. Het meest ideale is een kattenconsult van 25 minuten. De kat kan dan acclimatiseren en tot rust komen in de spreekkamer. We kunnen dan tegelijkertijd goed jouw vragen doornemen en uitleg geven. 

Misschien vind je 25 minuten wel erg lang. Daarom hebben we verschillende mogelijkheden gemaakt zodat jij zelf kunt bepalen wat jij en je kat nodig hebben. 

Heb je zorgen of vragen over de gezondheid van je kat dan gaan we uit van 25 minuten consult tenzij jíj liever 15 minuten wil. Dat kun je doorgeven bij het maken van de afspraak.

Voor de het jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie plannen we op de kattenavond  vooralsnog standaard 15 minuten per kat. Weet jij al dat je daar meer tijd voor wil hebben?, laat dat ons dan weten. 

Voor deze speciale catfriendly benadering gelden andere tarieven voor de consulten, mocht er meer tijd nodig zijn dan gepland, dan geldt voor het verlengde consult het gebruikelijke tarief.  

Consult kat catfriendly door de week
We kunnen ons heel goed voorstellen dat je ook door de week op andere tijden ontzettend graag zo’n consult voor je kat wilt zoals aangeboden op de kattenavond. Dat kan zeer zeker. Als je dat aangeeft dan regelen we dat. We kunnen dan alleen niet garanderen dat je in de wachtkamer dat je geen honden tegenkomt.

 Fear free voor de hond  Waarom staat hier nu wat over de hond? Eigenlijk alleen om je te laten weten dat ook de hond soms meer baat heeft bij een consult met extra tijd en aandacht voor stressignalen. Heb je een hond of ken je een hond die die geholpen zou zijn met een fear free consult, informeer dan naar de mogelijkheden.

 

Wat klanten zeggen:

Dorothé zegt:

“Professioneel, vriendelijk en meteen langs mogen komen met je huisdier als er iets mis is – en je als ‘kattenouder’ in de paniek bent geschoten.  Fijne dierenarts!”

Petra zegt:

“Een hele prettige kundige dierenarts, neemt alle tijd voor je huisdier en ook de assistentes zijn erg behulpzaam en meedenkend. Kortom als je een goede dierenarts zoekt dan kan ik je deze aanbevelen.”

Inez zegt:

“Gewoon top! Mijn ‘kattenkindjes’ worden hier altijd perfect geholpen.”  

Tamara zegt:

“Wij rijden graag om, om naar Hanny, Marijke en Roos te gaan als het nodig is. Al onze dierenkinders gaan zonder morren mee. De professionaliteit, kunde, empathie naar beestjes EN baasjes is gewoon geweldig. Ook en praatje met Bianca, Kiki of Davinia is altijd gezellig. Dit is en blijft onze dierenarts.

Team Dijkstra Dierenkliniek, dierenarts in Arnhem zegt:

“Check onze recensies op Google, Facebook en Insta of kom langs en ervaar het zelf.” smile